van Alphen Makelaardij
van Alphen Makelaardij

Kies de juiste makelaar

Je wilt je huis of appartement verkopen en je wilt hierbij graag de hulp en expertise van een makelaar op Goeree Overflakkee

Hoe kies je de makelaar die het beste bij jou past?


Op Goeree Overflakkee zijn al meer dan 10 makelaars(kantoren) actief. Het kan dus lastig zijn om het beste kantoor of een goede makelaar te vinden voor de verkoop of aankoop van een woning. Een goede klik met een makelaar is erg belangrijk, iemand die snapt wat jouw wensen en eisen zijn en waar je je vertrouwd bij voelt. 

Hieronder geven we een aantal tips bij het zoeken naar een makelaar en het maken van een keuze. Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Maak dan alvast een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Verzamel informatie

  • Informeer bij vrienden, familie en collega's naar hun ervaringen met makelaars op Goeree Overflakkee.
  • Bekijk de website van de verschillende makelaars of lees ervaringen op beoordelingssites als Facebook en Funda.
  • Welke makelaars zijn actief in jouw buurt of de gewenste buurt om te wonen?

Maak een selectie

  • Benader meerdere makelaars voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek. Hierdoor krijg je al snel een goed beeld van een makelaar en wat hij of zij voor jou kan betekenen. Dit gesprek vindt vaak plaats in de te verkopen woning. De makelaar beantwoordt mogelijke vragen en geeft je direct een advies over de vraagprijs en de te verwachten opbrengst.

Waarop letten bij een kennismakingsgesprek?

  • Heeft de makelaar zich goed voorbereid op het gesprek?
  • Is er een klik? Je gevoel is belangrijk. Het is noodzakelijk dat je de makelaar volledig vertrouwd en dat je het idee hebt dat je voor iedere vraag bij hem/haar terecht kunt.

Kosten

  • Let op de verhouding prijs/kwaliteit.
Want een duurdere makelaar kan aan het eind van de rit wel eens verrassend goedkoper zijn. Een goedkopere makelaar brengt vaak extra kosten in rekening voor zaken zoals een Open Huis, milieu-informatie, brochures, etc. Let dus niet alleen op de verborgen kosten, maar ook de intrekkingskosten.
  • Hoe reëel is de geadviseerde vraagprijs en de verwachte opbrengst?
Er zijn makelaars die gouden bergen beloven in de hoop dat ze je woning mogen verkopen en makelaars die een te lage vraagprijs adviseren voor een snellere verkoop.